matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc pochodne
pochodne:
mógłby mi ktoś pomóc, ile wynosi pochodna lnx
2
a ile ln2x?
10 mar 17:33
pochodne:
czy lnx
2
to 1/x 2lnx?
10 mar 17:35
ICSP:
2
[lnx
2
]' =
x
1
[ln(2x)]' =
x
10 mar 17:37
J:
1
Typowałbym [lnx
2
]
'
= 2lnx*
x
10 mar 17:41
J:
Wróć .. to nie jest ln
2
x
10 mar 17:42