matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mhmm pomozecie?
Niunia:
(
√
2
−1)
3
29 paź 14:28
M:
5 maj 12:09
Podstawy Geometrii:
(
√
2
−1)
3
=(
√
2
)
3
+3*(
√
2
)
2
*(−1)+3*
√
2
*(−1)
2
+(−1)
3
= = 2
√
2
−6+3
√
2
−1=5
√
2
−7
5 maj 12:12