matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż rownanie; :)
avira:
a) (2x−1)
3
− (x+2)
3
= 0 b) (x
2
− 2x)
3
− 8 = 0
10 mar 15:41
Saizou :
np. (2x−1)
3
=(x+2)
3
/
3
√
2x−1=x+2 x=1 b) zrób analogicznie xd
10 mar 15:42
avira:
10 mar 15:54