pomocy
atena: [x2(x2)3]/[(x3)4/(x2)3]−2
10 mar 15:22
wredulus:
Dzialania na potegach sie klaniaja
10 mar 15:31
Patronus: | x2*x6 | | x8 | |
| = |
| = x20 |
| (x12 / x6)−2 | | x−12 | |
10 mar 15:33
J: | | x8 | |
.. = |
| = x8*x12 = x20 |
| | (x6)−2 | |
10 mar 15:34
atena: dzięki
10 mar 18:18
atena: [(x−2*x3)−2:(x5:x2)−3]2*[(x4*x−2)−2:(x−3*x2)−2]2
jeszcze raz dzięki i prosiłabym o pomoc w tym przykładzie, właściwie to mam wynik: x42 ale
nie jestem pewna czy dobrze
10 mar 18:42
atena: [x2(x2)3] : [(x3)4 : (x2)3]−2 czy wynik to x−4 czy x20 jak wyżej
10 mar 18:59
Piotr:
x20
10 mar 19:00
atena: Piotr a mógłbyś mi napisać działanie chciałabym wiedzieć jak to obliczałeś
10 mar 19:01
atena: to pierwsze gdzie mi wyszło x42 byłabym wdzięczna
10 mar 19:04
Mila:
=[(x−2: x−9]2*[(x−4:x2]2=
=(x7)2*(x−6)2=x14*x−12=x2
10 mar 19:06
atena: bardzo dziękuję chociaż za to
10 mar 19:11
atena: zdarza się
10 mar 19:13
atena: szczerze nie wiem jak
10 mar 19:16
Piotr:
dziękuję
Mila ale w tym późniejszym poście nie było błędu

(nie wiem jakiego koloru
używać przy Twoim nicku

)
10 mar 19:19
Mila:
Każdy kolor jest piękny, coś zawaliłam?
10 mar 19:23
Piotr:
usunęłaś też mój post gdzie bardzo dokładnie rozpisałem pierwsze działanie. ale nie szkodzi,
atena mam nadzieje, ze przeczytała i skumala
10 mar 19:25
Mila:
To przepraszam.

Po kolacji napiszę.
10 mar 19:30