zbiory
Alice: Jak to wykonać?
wyznaczyć A\B i B\A (różnicę)
A=(−∞,4> , B=(1,4)
proszę o pomoc
próbowałam to zrobić, ale nie wiem jak wykonać rysunek kiedy w 4 jest zarówno kropka otwarta
jak i zamknięta .
Będę wdzięczna, jeśli ktoś mi to wytłumaczy.
10 mar 14:47
wredulus:
Jednym kolorem narysuj pusta ... a nad nia drugim kolorem zapelnina
10 mar 14:51
Mila:
10 mar 14:55
wredulus:
Mila tam zle narysowala zbior B ale to juz autorka z pewnoscia sama skoryguje
10 mar 14:57
Alice: A\B będzie (4, −∞ )? A B\A ? Nie bardzo wiem jak to zrobić.
10 mar 15:01
Bogdan:

Proponuję taki rysunek.
A \ B = (−
∞, 1>∪{4} (wymazujemy B), B \ A = ... (wymazujemy A)
10 mar 15:01
Alice: Dziękuję. A skoro w B wymazujemy A to nic nie ma?
10 mar 15:10
Bogdan:
B \ A = ∅
10 mar 15:14
Alice: Dziękuję
10 mar 15:29