W ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym ściana boczna tworzy z podstawą kąt 60 s
kristi: Hej pomoże ktoś?
Z Góry dzieki

W ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym ściana boczna tworzy z podstawą kąt 60 st. Wysokość
ściany bocznej to 4. Ile wynosi wysokość ostrosłupa?
10 mar 14:28
wredulus:
Narysowalas chociaz

Dane nanioslas

Trojkat prostokatny narysowalas
10 mar 14:30
kristi: tak narysowalam ale nie wiem dokladnie od czego zaczac
10 mar 14:37
kristi: robie to zadanie nie dla siebie wiec napisalam o pomosc bo nie chce zrobic zle komus
10 mar 14:38
J:

H − wysokośc bryły
h − wysokość ściany bocznej i do dzieła
10 mar 14:40
wredulus:
Chwila chwila ... to czemu KOMUS rozbisz zadanie ktorego nie jestes pewna
10 mar 14:40
kristi: bo to moj maz mnie poprosil i nie chce zeby mial zle
10 mar 14:40
J: To to zrób mężowi dobrze
10 mar 14:41
kristi: bardzo smieszne... no i podstawiam do cos 60 st i już?
10 mar 14:42
wredulus:
Jak juz to nie cos60 tylko sin60 ... a maz powinien to juz wiedziec
10 mar 14:44
J: | H | | √3 | | 4√3 | |
| = sin60o ⇔ H = h* |
| ⇔ H = |
| |
| h | | 2 | | 2 | |
10 mar 14:45
J: ... i dalej .. = 2√3
10 mar 14:48
kristi: wredulus: nie chcesz pomagac to nie pomagaj i nie komentuj

!
J; Dzieki
10 mar 14:48
wredulus:
Uuu kolejna co sie zirytowala
10 mar 14:55
kristi: po co takie glupie komentarze pytam bo nie wiem

a maz moze powinien wiedziec ale nie wie to
ja robie
10 mar 14:57
Mila:
Kristi nie denerwuj się, Wredulus Cię podrywa i chce jak najdłużej z Tobą
polemizować.
A zadania pisz, rozwiążemy.
10 mar 15:01
kristi: a skąd wredulus: może wiedzieć ile mój mąż ma lat że ma wiedzieć już wszystko? że napisałamm
że mąż to nie znaczy że to prawdziwy mąz może tylko tak mówię

Mila: Juz J rozwiązał/a mi
10 mar 15:06
Mila:
10 mar 15:07