wielomiany
ana ola: Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)=(x−5)(2x+6)(x2+5x+6)
10 mar 13:54
J: Dwa już widać w pierwszych nawiasach, a trzeci z równanania (x+2)(x+3) = 0
10 mar 13:56
wredulus:
Masz juz 2pierwiastki ... wystarczy sprawdzic czy ostatni nawias mozna rozlozyc na iloczyn
dwoch wielomianow stopnia 1 i juz zadanie masz gotowe pod pisanie odpowiedzi
10 mar 13:56
Kaja: 0=(x−5)(2x+6)(x2+5x+6)
x=5 lub 2x+6=0 lub x2+5x+6=0
x=−3 Δ=1
√Δ=1
x1=−3 x2=−2
10 mar 13:56
J: Dwie podpowiedzi i jedno rozwiązanie w tym samym czasie

To jest pomoc
10 mar 13:58
5-latek: Czesc
Kaju 
Dostala tyle podpowiedzi z epowinna sama to rozwiazac . jest uczennica liceum
POtem bedzie prosba o pomoc jak rozwiazac rownanie kwadratowe (przed matura ) lub nie daj Boze
na studiach.
10 mar 14:00
Kaja: Witaj 5−latku. Tylko że jak ja zaczęłam to rozwiązywać, to tych podpowiedzi jeszcze nie było.
zauważ, że one wszystkie (łącznie z moim rozw.) "wpadły" o tej samej godzinie
10 mar 14:02