Narysuj w układzie
Matejko: Narysuj w układzie współrzędnych zbiór punktów kórych współrzędne spełniają warunki:
cosx2*cosx=0 x2+y2<=π2
proszę o wskazówkę
10 mar 12:53
wredulus:
Drugie ... kolo o srodku z (0,0) i promieniu π
Pierwsze ... punkty pojedyncze takie ze cosx=0 lub cos(x/2)=0
10 mar 13:42
Matejko: zgubiłem pomiędzy tym cos.. a kołem miało być "i" jak jednocześnie to narysować?
10 mar 14:01
J: Sprawdż, czy rozwiązania pierwszego należą do koła.
10 mar 14:03
wredulus:
Jak to jak... po prostu narysuj kolo

a pozniej na tym samym rysunku na osi OX zaznaczaj
punkty π/2 +kπ oraz π+2kπ
10 mar 14:06
J:

Teraz widzisz ? ... koło ma promień π
10 mar 14:12
Matejko: tak, ale czy mam je zamalować? JEst ...<=π2 czy tylko te 4 punkty
10 mar 15:08
J: Tylko te 4 punkty, jako część wspólna, bo napiałeś, że jest "i".
10 mar 15:09
Matejko: ale dla π cosx nie jest roówny zero
10 mar 15:18
Matejko: dobra już mam xd sory nei pomyślałem dzięki
10 mar 15:18