wyrażenia
Miluś: wartość wyrażenia 2*312 + 3*96 + 4*274 ile jest równa?
10 mar 09:48
5-latek: 9=32 27=33
10 mar 09:49
Miluś: wiem o tym
10 mar 09:55
J: No to działaj.
10 mar 09:57
Miluś: nie wiem jak zrobić od tego momentu = 2*312 + 3*312+4*312 .
Czy to będzie tak = (2+3+4) * (3*3*3)4 = 9 * 274
10 mar 10:18
Jędrek: = 2*312 + 3*312 + 4*312 = 312*(2+3+4) = 312 * 9 = 312 * 32 = 314
10 mar 10:18
Miluś: dziękuję za pomoc!
10 mar 10:19
5-latek: I teraz moge pomoc
Wylacz wspollny czynnik 312 przed nawias i bedzie 312(2+3+4)= 312*9= 312*32=
policz wzor an+am= an+m
10 mar 10:21
zawodus: 5−latek
raczej wzór
a
n*a
m=a
n+m
10 mar 10:31
zawodus: teraz i ja skopałem
10 mar 10:31
5-latek: Czesc zawodus

oczywiscie ze a
n*a
m= a
n+m
czasami nacisnie sie nie ten klawisz
10 mar 10:34
zawodus: Zapomniałem się przywitać

Brak wychowania z mojej strony

cześć

Jaki ty masz kolor? chyba nie da się go uzyskać
10 mar 10:38
5-latek: Zawodus moze byc oczywiscie niebieski

Ja sam jak witam sie z np Eta to piszse na czerwono a ona ma kolor rozowy
10 mar 10:53