Jeden z boków prostokąta ma długość 3
nickiel: Jeden z boków prostokąta ma długość 3, a kąt między przekątną prostokąta i tym bokiem ma miarę
α. Wyznacz pole tego prostokąta jako funkcję argumentu αi określ jej dziedzinę.
9 mar 22:50
Wazyl:

P=3b
9 mar 23:11
pawel95:

x = 3 ctg α
P = 9 ctg α
0 < α < 90
o
9 mar 23:12
nickiel: Jak pole = 3b? nie rozumiem
9 mar 23:14
Wazyl: Wzór na pole... P=a*b ....
9 mar 23:15
nickiel: a okej wszystko wiem dzieki
9 mar 23:16
Wazyl: Ja i pawel napisaliśmy 2 różne rozwiązania. Teraz wybierz prawidłowe i powiedz dlaczego.
9 mar 23:18
5-latek: Jesli przeczyta dokladnie tresc zadania to bedzie wiedzial
9 mar 23:21
Wazyl: Wiem ale przed chwilą pytał się o wzór na pole...
9 mar 23:22
nickiel: rozwiązanie wazyla, ponieważ kąt α znajduję się pomiędzy bokiem o dł. 3 i przekątną. Pytanie o
pole było głupie, ale jestem zaspany sorry.
9 mar 23:28