plani
bezendu:
Oblicz sinusy kątów ostrych trójkąta prostokątnego, wiedząc, że stosunek długości promienia
okręgu wpisanego do promienia okręgu opisanego na tym trójkącie jest równy 0 ,4 .
9 mar 22:34
Wazyl: Rehabilitacja ciąg dalszy:
Wskazówka :
R=....
r=....
9 mar 22:37
bezendu:
To nic nie daję ? Muszę rozpisać wzór na promień ?
9 mar 22:41
9 mar 22:41
bezendu:
@Mietek ja te wzory znam więc nie wiem po co je piszesz ale już chyba doszedłem do rozwiązania
albo pomysłu na nie.
9 mar 22:45
mietek: bo zadajesz bezsensowne pytania...
9 mar 22:46
bezendu:
bezsensowna to jest Twoja obecność na forum..
9 mar 22:47
mietek: właśnie idę.... zastanawiam się czemu niektórzy pomagają osobom, których nie da się nauczyć...
9 mar 22:49
bezendu:
Wiesz co najwyższy czas na Ciebie, Twoja zdanie mało ważne... Matematycznie nie umiesz nic bo
tylko kopiujesz z internetu i wszędzie wszystko wiesz a na prawdę nie wiesz nic.
9 mar 22:51
Ajtek:
bezendu

.
9 mar 22:52
Marcin:
bezendu! Takim pisaniem tylko napędzacie tego typa
9 mar 22:52
bezendu:
Już napisałem do Jakuba w jego sprawie
9 mar 22:53
Wazyl: bezendu i jak, rozwiązane ?
9 mar 23:01
Eta:
| R | | 5 | | 5 | | c | |
| = |
| ⇒ R= |
| r , R= |
| |
| r | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | a+b | |
wiesz,że  a+b=2R+2r ⇒ a+b= 7r ⇒ r= |
| |
| | 7 | |
| R | | 7c | | 5 | |
| = |
| = |
| dzielisz licznik i mianownik lewej strony przez c≠0 |
| r | | a+b | | 2 | |
| | 7 | | 5 | | a | | b | |
|
| = |
| i |
| =sinα i |
| = sinβ |
| | | | 2 | | c | | c | |
dokończ......
9 mar 23:02
bezendu: już mam

dzięki
9 mar 23:02
Eta:
To nie panikuj ! bo niepotrzebnie piszę

Ciężko Was uczyć....

( jeden nie chce wskazówek, drugi chce ... i zaraz pisze,że "już mam"
Idę odpocząć,bo szkoda mi tracić czas
9 mar 23:06
bezendu: Ja pisałem to zanim pojawił się Twój post. po wskazówce Wazyla... Nie panikuję ?

spójrz na godzinę mojego postu a i na Twojego.
9 mar 23:08
9 mar 23:09
bezendu: Więc te nerwy nie są potrzebne...
9 mar 23:11
bezendu: co ?
9 mar 23:13
pigor: ... , np. tak :
a+b−c=2r /:2R i c=2R ⇔ sinα+sin(90−α)−1= 0,4 ⇔ sinα+cosα=1,4
pozostaje rozwiązać to równanie .
9 mar 23:20
mietek: Bezendu umiem tysiąc razy więcej od ciebie. Nie masz podstaw by twierdzić, że nic nie umiem...
10 mar 10:07