try
Loka: Co robię źle?

(sinx+cosx)
2=1
sin
2x+2sinxcosx+cos
2x=1
2sinxcosx=0
sin2x=0
x
o=0
x=2kπ k∊C
2x=2kπ |:2
x=kπ
9 mar 22:10
Wazyl: Błąd w x=2kπ.
Co ile masz miejsca zerowe w sinusie?
A co ile masz w sin2x?
9 mar 22:15
Loka: w sinusie co π
w sin2x co {π}{2}
9 mar 22:17
9 mar 22:17
Loka: w sumie nie rozumiem
9 mar 22:21
Loka: mam nie patrzeć na wykres sinx, tylko na wykres sin2x, tak
9 mar 22:22
Loka: up
9 mar 22:27
Wazyl: Sama napisałaś odpowiedź.
Teraz Twoje zadanie : sin2x=0
Odp:.... ?
9 mar 22:28
Loka: | π | |
| +kπ, myślałam że mamy patrzeć na wykres "podstawowy".... |
| 2 | |
9 mar 22:33