matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykresy funkcji
Nickk:
Wykres funkcji h otrzymano przesuwając wykres funkcji g(x)= 2x
2
wzdłuż osi OX o 2 jednostki w prawo. Wobec tego funkcja h dla argumentu x=3 przyjmuje wartość: a)2 b)15 c)21 d)50 Ktoś coś ?
9 mar 21:55
Ajtek:
h(x)=2(x−2)
2
9 mar 22:01
Nickk:
dziękuję
9 mar 22:05