matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które wyrazy ciągu (an) o wzorze ogólnym an = n3 - 4n + 30 są równe 6?
Ygritte:
Które wyrazy ciągu (an) o wzorze ogólnym an = n3 − 4n + 30 są równe 6?
9 mar 21:26
pbp:
n
3
− 4n + 30 = 6 n
3
− 4n + 24 = 0 W(n) = n
3
− 4n + 24 odp . zadne
9 mar 21:37