plani
bezendu:
Na okręgu o promieniu 1 opisano trójkąt prostokątny, którego przyprostokątne mają długości x i
y .
Wyznacz y jako funkcję x i określ dziedzinę tej funkcji.
9 mar 21:21
bezendu: ?
9 mar 21:29
Wazyl:
9 mar 21:42
Wazyl: Pomogło coś?
9 mar 21:43
bezendu:
Wzayl na okręgu opisano..
9 mar 21:44
Eta:

|BC|= .... i z tw. Pitagorasa wΔABC
i wyznacz y=...... i określ dziedzinę !
9 mar 21:44
Ajtek:
Na okręgu opisano Δ
Wazyl, opisano.
Witam Panów

.
9 mar 21:44
Ajtek:
I witam
Etunię 
.
9 mar 21:45
Eta:
@
Wazyl ... raczej "zaszkodziło"
9 mar 21:46
Wazyl: Oj przeczytałem odwrotnie. Pomyłka
9 mar 21:46
Eta:
Witam , witam i o zdrowie pytam?
9 mar 21:46
bezendu:
| | 2x−2 | |
wychodzi funkcja wymierna y= |
| ? |
| | x−2 | |
9 mar 21:47
Eta:
9 mar 21:47
Ajtek:
Eta dziękuję już jest, tylko katar straszny

.
9 mar 21:48
Eta:
Oj biedaku

( mam nadzieję,że się nie zarażę ... tym katarem
9 mar 21:49
bezendu: Dziękuję zaraz kolejne.
9 mar 21:50
Ajtek:
Masz specyfik, który temu zapobiega, chroni, itp
9 mar 21:51
bezendu:
Długości a i b przyprostokątnych trójkąta prostokątnego spełniają równość
a2 − 6ab − 7b2 = 0.
Oblicz tangensy kątów ostrych tego trójkąta.
Proszę tylko o wskazówkę.
9 mar 21:52
kio: wyznacz a w zależności od b
9 mar 21:54
Wazyl: Może się zrehabilituję

Poprzekształcaj to do postaci iloczynowej.
9 mar 21:56
bezendu: Eta proszę usuń posty mietka bo robi spam i nic po za tym... Ten post zresztą też
9 mar 21:58
Ajtek:
Aaaaaaaa, takie cuda powiadasz
5−latek. Nigdy nie robiłem i raczej nie zrobię. Może wezmę
się kiedyś za specyfik
Ety 
.
9 mar 21:59
bezendu:
tylko co mi da postać iloczynowa ?
9 mar 21:59
mietek : poczytaj co to jest tg...
9 mar 22:00
mietek : | | a | | b | |
interesuje cię |
| i |
| ... |
| | b | | a | |
9 mar 22:01
Wazyl: coś * coś =0
Zależność między a i b

A każdy matematyk wiedzieć chce,
Że tangens to a przez b !
9 mar 22:02
bezendu:
no tak wiem o tym bo mam wyznaczyć tangensy
9 mar 22:02
5-latek: bezendu a co Ci przeszkadzaly moje posty ze prosiles o ich usuniecie
9 mar 22:03
Eta:
Hej
małolatku <jBŁKO>... taj ja usunęłam , bo nie były całkiem matematyczne
9 mar 22:04
bezendu:
Ty jesteś mietek ?
9 mar 22:04
Eta:
9 mar 22:04
5-latek:
9 mar 22:05
bezendu: Odpowiedz na pytanie ?
9 mar 22:06
5-latek: Mnie pytasz ?
Odpowiedz brzmi nie. Nie jestem Mietek . Uzywam nickow ZKZ , 5−latek i Antek . (razem z
bratem)
Moj pierwswzy nick to Krzysiek. Wiec prosze nie porownuj mnie do Mietka . czuje sie w tym
momencie obrazony takim porownaniem . ja staram sie nikogo nie obrazac (zawsze pisze − ( nie
mam zamiaru Cie obrazac) lub cos innego ) jesli tego nie zauwazyles
9 mar 22:13
bezendu:
'' bezendu a co Ci przeszkadzaly moje posty ze prosiles o ich usuniecie'' ja prosiłem o
usunięcie postów mietka...
Nie będę tu prowadził żadnych dyskusji i rozważań bo to jest forum matematyczne. I szkoda mi
czasu na to..
9 mar 22:15
bezendu: Oblicz sinusy kątów ostrych trójkąta prostokątnego, wiedząc, że stosunek długości promienia
okręgu wpisanego do promienia okręgu opisanego na tym trójkącie jest równy 0 ,4 .
Wskazówka
9 mar 22:16
5-latek: Nie obrazaj mnie dalej . Ucz sie do matury . Zycze powodzenia
9 mar 22:17
bezendu: Nikogo nie obrażam, ja zacytowałem Twoją wypowiedź zobacz 22:03 ! Koniec i wracam do zadania
9 mar 22:18
5-latek: Nawet nie oczekuje jednego bardzo waznego slowa na p
Tam gdzie prosiles o usuniecie postow mietka napisales na kmoncu ... zreszta ten tez .
wyzej byl moj post dlatego zapytalem sie .
9 mar 22:23
bezendu:
Chodziło mi tylko o posty mietka. I chodziło również o mój post. Nie ma co szukać dziury w
całym.

zresztą zobacz co on wyprawia. Mam już go dość !
9 mar 22:25
bezendu:
Czy administrator może usunąć posty od 22:06 w dół ? bo są bez celu
9 mar 22:27
9 mar 22:57