1
e: oblicz dla jakiej wartości x wartość wyrażenia x2+3 jest o 2 większa od wartości wyrażenia
x(x+1)+2
9 mar 20:45
mietek: to oblicz...
9 mar 20:46
e: mi wychodzi 3 ale to jest zla odp
9 mar 20:48
kika: zapisz swoje obl sprawdzę!
9 mar 20:49
e: x2 +3 +2=x(x+1) +2
9 mar 20:50
mietek: większa? to u ciebie =?
9 mar 20:51
e: lewa storna +2 = prawa ?
9 mar 20:53
e: jak to poprawnie zapisać ?
9 mar 20:57
5-latek: lewa=prawa+2
9 mar 20:57
e: mógłbyś to uzasadnić
ja tego nie moge rozkminić jak lewa jest większa to czego do prawej dodajesz?
9 mar 21:02
mietek: 5 jest o dwa większe od 3
5=3+2 ...
9 mar 21:04
Hajtowy: Czytaj ze zrozumieniem, to rozkminisz to
9 mar 21:04
mietek: licz na jabłkach... zero myślenia...
9 mar 21:05
9 mar 21:06
5-latek: e odwrotnie jablka
9 mar 21:09
e: jak pierwszy raz czytasz to nie chcesz do pierwszej dodać 2 bo jest o 2 większa ?
9 mar 21:11
5-latek: No zrobmy tak .
Rozwiaz to rownanie x2+3= x(x+1)+2+2 i sprawdz rozwiazanie OK?
Potem jeszcze raz to sobie przeanalizuj
9 mar 21:17
e: −1 wychodzi
9 mar 21:22