matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Ania:
Oblicz różnice ciagu arytmetycznego o wzorze : a) an=2n+3 b)an=5n−1 Pomoże ktoś?
9 mar 19:47
Piotr:
tu nawet nie trzeba nic liczyć. a) r = 2 b) r = 5 pomysl dlaczego
9 mar 19:50
Piotr:
nie bede sie rozpisywał. komentarz Gustlika
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=271
9 mar 19:52
Ania:
ok dzięki
9 mar 19:54