geometria
magda: może ktoś mi pomóc rozwiązać te zadania magda: rysunek1) Na rysunku obok dane są miary kątów
środkowych: I∡AOBI=70stopni,I∡BOCI=40stopni. Wyznacz miary kątów trójkąta ABC.tam są kąty
równe 70stopni, a między oc 40stopni. 2)W trapezie równoramiennym podstawy mają dł 5cm i 10cm,
a wys trapezu jest równa 4cm.Przekątne trapezu przecinają się w punkcie P.Wyznacz odległość
punktu P od podstaw tego trapezu. 3)Dane są na płaszczyźnie dwa okręgi:
o1(O1,3),o2(O2,5).Wiadomo że IO1O2I=2−m. wyznacz wszystkie wartości parametru m,m∊(−∞,2>, dla
których okręgi mają co najmniej jeden punkt wspólny. Proszę o pomoc w rozwiązaniu ten rys jest
do zad 1 te literki g i a w lewym rogu to uczyłam się pisać na tej planszy
9 mar 18:57