matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wszystkie wartości parametrów m i n
drus:
Wyznacz wszystkie wartości parametrów m i n oraz rozwiązania x
1
, x
2
, x
3
równania x
3
− 5x
2
+ mx + n = 0, wiedząc, że x
2
=−2x
1
oraz x+3=x
2
+2
9 mar 18:49