matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria - wykresy
Patri:
y=tg|2x−
π
2
| − wykres − dlaczego odbija się go w pionie względem prostej y=
π
4
. Jaka tu jest zasada, dlaczego nie odbijam od osi OY. Bo suma (różnica) pod wartością bezwzględną musi dac 0? x=
π
4
9 mar 18:27