Pomocy
polka: Proszę o pomoc, zadanie z planimetrii (matura rozszerzona)
W trapezie ABCD podstawami są boki AB i CD ( AB > CD ), a ponadto: AB = 26, AC =15, AB = 36.
Proste AD i BC przecinają się w takim punkcie E, że EA = 2 ED.
a) Oblicz pole danego trapezu.
b) Sprawdź, czy w ten trapez można wpisać okrąg.
9 mar 16:35
Cash18: Możesz poprawić treść bo jest 2 razy AB

?
9 mar 16:38
polka: DB powinno być
9 mar 16:40
antus: to matura rozszerzona z wsipu?
9 mar 16:41
Cash18: DB =36?
9 mar 16:41
antus: Mam pytanie, czy to jest maturka rozszerzona z wsipu?
9 mar 16:43
polka: Tak DB = 36, nie wiem czy to z wsipu, dostałam pakiet zadań z planimetrii od nauczyciela
9 mar 16:44