matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastoslup prawidlowy-pomocy
ola:
Wyznacz długość odcinków graniastoslupa prawidlowego może być tak: y=
√
4
2
+4
2
y=
√
16+16
y=
√
32
x=
√
y
+
5
2
x=
√
√
32
2
+5
2
x=
√
32=25
x=
√
57
bardzo proszę o sprawdzenie
9 mar 16:06
ola:
x=
√
y
2
+5
2
tak miało być
9 mar 16:07