matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie
Bursztyn:
4) Sprawdz czy prosta jest styczna do okręgu y=−x−1 x
+
y
−
10y+7=0 y=−2x+2 x
+
y
−
10x+5=0
9 mar 14:31
J:
Musisz nauczyć się porządnie zapisywać treść zadań. Tu nic nie widać.
9 mar 14:36