matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Ela:
Rozwiąż równanie tg(x+
π
3
)=tg(
π
2
−x) w przedziale (−
π
2
,
π
2
)
9 mar 14:24
Marcin:
tgα+tgβ
tg(α+β)=
1−tgα*tgβ
tgα−tgβ
tg(α−β)=
1−tgα*tgβ
9 mar 14:28
J:
π
π
x+
=
− x
3
2
9 mar 14:30