Dana jest funkcja f(x)=(3m-1)x-7. Wyznacz parametr m....
krzychu: Dana jest funkcja f(x)=(3m−1)x−7. Wyznacz parametr m, tak aby miejscem zerowym funkcji byla
liczba x=−3 .
28 paź 22:43
Eta:
krzychu znów "worek rozwiązany'

f(−3)=0
to (3m−1)*(−3) −7 = 0
dokończ
28 paź 22:46
krzychu: Eta przeciez mozecie pomoc...nic nie da stwierdzenie " dokończ".... jestem noga z matmy−dzieki
wam moge zrobic te zadania


pliss
28 paź 22:52
Eta:
to istny

mnożyć też nie potrafisz

?
| | 4 | |
−9m +3 −7=0 => −9m = 4 => m = − |
| |
| | 9 | |
28 paź 22:55
krzychu: sorry myslalem ze bardziej skomplikowane ...
28 paź 23:01
Eta:
28 paź 23:01
krzychu: dzięki

28 paź 23:08