matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
madzia:
Dana jest funkcja określona wzorem f(x)=log
1
6
x. Oblicz f (
1
4
) − f (2)
9 mar 12:18
Kaja:
1
1
f(
1
4
)=log
16
=−
4
2
1
f(2)=log
16
2=
4
9 mar 12:20
madzia:
dzięki
9 mar 12:24