matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
O zdarzeniach
Estrella:
9
11
1
O zdarzeniach A⊂Ω i B⊂Ω wiemy, że P(A) =
, P(B) =
, P((A∪B)´) =
.
16
16
16
Oblicz: P(A∩B), P(B\A), P(A\B).
9 mar 10:38
Estrella:
Pomożecie
9 mar 10:54