9 mar 01:19
abc:
9 mar 01:33
ICSP: i w czym problem ?
| | (ex)3 * ex * dx | |
= ∫ |
| = / podstawienie t = ex / =... |
| | ex * ((ex)2 + 1) | |
9 mar 01:47
abc: a skad ie wzielo ex jak wczesniej nie bylo
9 mar 01:48
ICSP: Przemnożenie licznika i mianownika przez tą samą liczbę nie zmienia wartości ułamka(to samo
robisz gdy usuwasz niewymierność z mianownika)
9 mar 01:50
abc: no ok ale co mi to da jak mi wyjdzie na gorze t4 i co ja z tym zrobie?
mam rzbic na t2*t2
9 mar 01:53
9 mar 01:55
abc: no to jak u gory zniko ex to czemu to na dole nie? mimo ze w gore i w dol dodales ex to na
dole tez powinno zniknac
9 mar 01:57
ICSP: Wiesz jak się całkuje poprzez postawienie ?
9 mar 01:58
abc: tak
9 mar 01:58
ICSP: w takim razie z podstawienia t = ex wyznacz dt
9 mar 02:01
abc: dt=exdx
9 mar 02:02
ICSP: Teraz już powinieneś sobie sam odpowiedź na pytanie co się stało z ex. Zostało "zjedzone przez
dt razem z dx"
9 mar 02:03
abc: juz czaje,dlaczego tak a jak mam 2xsinx to oglbys mi rozpisac krok po kroku co i jak bo nie
moge zrobic tego przykladu jeszcze
9 mar 02:04
9 mar 02:07
9 mar 02:13