ciekawostka
muflon: 00 to też 1?
8 mar 21:57
bezendu: =error
8 mar 21:59
Ajtek:
Nie. To jest symbol nieoznaczony.
8 mar 21:59
Hajtowy: 10 = 1 jak już
8 mar 22:00
Antek: Stefan Straszewicz w podreczniku do matematyki dla klasy 3 technikum i liceum zawodowego
\pisze na stronie 16 tak
Definicja dla dowolnej licbzy a nie rowna sie 0 a0=1 .
Mozna by te definicje uzupelnic umowa ze 00=1
Nie bedziemy jednak wprowadzac znaku 00 gdyz nie jest nam on potrzebny .
Zapamietajmy wiec ze 00 nie oznacza zadnej liczby
8 mar 22:12
Trivial:
Przyjęcie 00 = 1 upraszcza wiele wzorów.
8 mar 22:18