Funkcje
jakubs: a)Narysuj wykres funkcji f(x)=max{x2−2x,−x2+4x}
b)Na podstawie wykresu funkcji zbadaj liczbę rozwiązań równaniaf(x)= m2−1 gdzie m∊R
Narysowałem sobie wykresy w pkt a, ale nie wiem jak ruszyć podpunkt b. Zbiór wartości będzie
<−1,∞), ale nadal nie mam pomysłu jak to dalej zrobić.
8 mar 21:49
jakubs: podbijam. Bardzo proszę o jakieś wskazówki.
8 mar 23:00
jakubs: up
14 mar 00:19
ICSP: m2 − 1 jest liczbą.
dla m = 3 jest to prosta y = 8
dla m = 1 jest to prosta y = 0
14 mar 00:25
jakubs: Po szkole podejdę do tego zadanka jeszcze raz, może coś wyjdzie

Dzięki ICSP
14 mar 00:30