oblicz
iktorn: Witam wszystkich. Potzrebuje żeby ktoś mi rozpisał zadanie, jak liczyć wartość bezwzględną.
Znalazłem w książce ale nie umiem, więc proszę o pomoc. Oto zadanie:
Liczba I√7−2I jest równa:
28 paź 21:56
Bogdan:
Przykłady:
|5 − 3| = 5 − 3
|3 − 5| = 5 − 3
|3 − π| = π − 3
|π − 3| = π − 3
|√2 − 2| = 2 − √2
28 paź 22:00
iktorn: czyli rozwiązaniem mojego zadania będzie 2−
√7
28 paź 22:02
iktorn: poprawka w zadaniu jest: I2−√7I i rozwiązaniem tego będzie √7−2
28 paź 22:04
Bogdan:
Poprawka skuteczna
28 paź 22:05
iktorn: Dzięki za pomoc
28 paź 22:06
iktorn: a przy takim przykładzie:
I4−
√13I to jest 4−
√13 

28 paź 22:12
godzio187: tak, bo √13<4
28 paź 23:37
Eta: 
tak trzymaj!
28 paź 23:38