;)
traktor: ile wynosi liczba 817 razy 413
8 mar 20:31
Kozaczek: nie do końca wiem o co Ci chodzi
8 mar 20:35
J: = 251*226 = 277
8 mar 20:36
traktor: ile jest rowna liczba 817 razy 413
8 mar 20:36
traktor: do potegi 8 do 17 a 4 do 13
8 mar 20:36
Kamix: Podejrzewam, że chodzi 817*413=(23)17*(22)13=251*226=277
8 mar 20:37
traktor: dzieki Kamix !
8 mar 20:39
Antek: Przeciez tez kolega
J to samo Ci napisal
8 mar 20:40
Kozaczek: aha no dobra.
Musisz skorzystać z następującej własności potęgowania: (an)m = an*m
Mamy więc że 8 = 23 a 4 = 22 a z tego (23)17*(22)13
8 mar 20:41
Kozaczek: ups wyslalo mi sie przez przypadek ale już Ci odpowiedziano
8 mar 20:42
J: Ale nie wyjaśnił, dlaczego 8
17 = 2
51... Cześć "5−latek"
8 mar 20:43
Antek: Czesc
Kozaczek nie zadreczaj sie tak tym
8 mar 20:44
Aerodynamiczny: A jak jest z
(232)34
i
212*234
8 mar 20:44
Antek: Czesc
J
Antek to moj wnuk kochany
8 mar 20:45
J: Ja mam wnuczkę, też kochaną
8 mar 20:46