matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
kaś:
rozwiaż rownanie x
3
− 3x
2
− 8x+24=0 co po kolei zrobić?
8 mar 20:14
bezendu:
x
2
(x−3)−8(x−3)=0 (x−3)(x
2
−8)=0 Dokończ
8 mar 20:15
J:
Rozłóż na czynniki.
8 mar 20:15
J:
O właśnie
8 mar 20:16