matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak rozpisać
wojas9528:
√
2
jak rozpisać {
}
b
2
8 mar 18:00
J:
(
√
2
)
2
2
b
8 mar 18:01
wojas9528:
ale żeby było 2 do którejś potęgi ?
8 mar 18:01
J:
2
−0.5b
8 mar 18:06
wojas9528:
ale dlaczego ?
8 mar 18:08
J:
√
2
2
0.5
=
= 2
−0.5
, a (2
−0.5
)
b
= 2
−0.5b
2
2
1
8 mar 18:13
wojas9528:
dzięki
8 mar 18:13