matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heeelp !
marcin:
W kulę wpisano dwa stożki o wspólnej podstawie, z których jeden ma pole powierzchni bocznej trzy razy większe niż drugi. Oblicz stosunek objętości tych stożków.
8 mar 15:10
+-:
S
1
l
1
=......=
=3
S
2
l
2
V
1
w
1
=......=
V
2
w
2
r
l
1
=.
=3
w
2
l
2
w
1
l
1
=
=3
r
l
2
V
1
w
1
=
=9
V
2
w
2
=.....= coś musi zostać dla Ciebie
8 mar 19:44