prawdopodobienstwo
Alka: Proszę o sprawdzenie
Rzucamy dwa razy sześcienną symetryczną kostką do gry. Oblicz
prawdopodobieństwo, że za każdym razem wypadła parzysta liczba oczek
lub iloczyn wyrzuconych oczek jest równy 12.
czy liczby parzyste, które się powtarzają, np.(2,4) i (4,2) one się liczą pojedynczo?
Ω=6*6=36
wyszło mi 18 parzystych i 4 nieparzyste
1836+436=2236=1118
8 mar 14:52
Kaja: źle
8 mar 15:00
8 mar 15:01
Alka: czyli np (2,4) (4,2)(6,2) (2,6) liczymy pojedynczo? dobrze myślę
8 mar 15:03