potęgi
Nina: ile jest 622+621
8 mar 12:45
J: 6*621 + 621 = 7*621
8 mar 12:46
Nina: nie rozumiem
8 mar 12:48
J: 622 = 621*61 am*an = am+n
8 mar 12:50
Nina: nadal nie rozumiem. bo tutaj jest dodawanie a nie mnożenie
8 mar 13:00
Kejt:
622+621 = 621(6+1) = 621 * 7
8 mar 13:02
ZKS:
6 *

+

= ?
Masz sześć jabłek dostajesz jeszcze jedno więc ile masz ich w sumie?
8 mar 13:04
Nina: czyli 42
21
?
8 mar 13:04
Kejt:
Nie.
4221 = 621 *7 21
8 mar 13:08
ZKS:
Proszę koleżanka zna się na magii.
8 mar 13:08
Nina: bo mam taki przykład (622+621)/(13*619−620)
8 mar 13:16
J: 13*619 − 620 = 13*619 − 6*619 = 7*619
8 mar 13:22
J: | | 7*621 | |
i dalej: |
| = 62 = 36 |
| | 7*619 | |
8 mar 13:26