matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Loka:
Jak to uprościć? nie wiem którego wzoru użyć. a) sin(4π+α)
8 mar 12:33
ICSP:
tego dobrego = sinα
8 mar 12:34
Kaja:
sin(2*2π+α)=sinα wzór: sin(α+2kπ)=sinα
8 mar 12:34
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
− pierwszy
8 mar 12:34
Loka:
ok, dzięki za odpowiedź
8 mar 12:41