matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.....
Amelia:
Jak rozwiązać równanie : a) x√3 − √2 x
2
=0 jak to rozwiązać te zadania : jak nauczyć się rozwiązywać takie równania − tego typu,bo jakoś nie mogę zrozumieć?
7 mar 22:35
ppp:
−
√
2
x
2
+
√
3
x = 0
√
3
−
√
2
x ( x −
) = 0
√
2
√
3
√
6
x = 0 v x =
=
√
2
2
7 mar 22:38