11
123: zbadaj czy punkty A B C są współliniowe jeśli
A= (−4,−6)
B= (−1,2)
C=(5,6)
wychodzi mi, że nie są ale w odp jest ze sa
7 mar 21:05
Marcin: Bo one nie są współliniowe.
7 mar 21:06
kika:
7 mar 21:08
Antek: 1. napisz rownanie prostej przechodzacej przez punty A i C
2. Do tego rownania podzstaw punkt B (liczylas /es to niedawno) . Jesli spelnia to rownanie to
punkty sa wspoliniowe jesli nie to nie sa . i tyle
Graficznie to uklad wspolrzednych i zaznaczyc te punkty
7 mar 21:12
123: w tym przykłądzie wychodzi 6=62/3 czyli nie są
a mam jeszcze 2
a= −5,−2
b= 2, −1
c= 8,0
równanie prostej :ab
y=1/7x − 9/7
podstawiam punkt i wyhodzi 0= −1/7
czyli nie są wspólliniowe /?
mógłby ktos to sprawdzic ?
7 mar 21:17
Marcin: Też nie są współliniowe
7 mar 21:19