fgf
trygonometria: Wyznacz wszystkie wartości parametru k, (k nalezy R), dla których równanie (cosx +
| | 1 | |
|
| )(sinx − k)=0, ma trzy różne rozwiązanie w przedziale <0,2π> |
| | 2 | |
7 mar 20:03
Tadeusz:
k=−1 lub k=1
7 mar 20:11
fgf: od czego powinnam zacząć w tym zdaniu
7 mar 20:26
Tadeusz:
... od zapoznania się z wykresami funkcji cosx i sinx −
7 mar 20:27
Godzio:
| | 1 | |
cosx = − |
| ma już dwa rozwiązania, więc szukasz takiego k, dla którego sinx = k ma jedno |
| | 2 | |
rozwiązanie
7 mar 20:28