1
qu: Wyznacz równanie okręgu wpisanego w trójkąt o wierzchołkach A=(0,−3) b= (4,0) c=(0.3)
7 mar 18:35
wredulus:
Narysuj ten trojkat ... zauwaz ze jest to trojkat (przynajmniej) rownoboczny.
Dlugosci bokow to liczby calkowite ... wyznaczasz promien okregu z doskonale Ci znanego wzoru
... 'odkladasz' taka odleglosc od podstawy trojkata zawartej w osi OY i juz masz zaznaczony
srodek okregu
Masz wspolrzedne srodka i promien ... piszesz wzor okregu
7 mar 18:41
qu: dzięki zaraz popróbuje
7 mar 18:42