Prawdopodobieństwo - Zdarzenie A i B są jednakowo prawdopobne.
Radek:

Zdarzenia A i B są jednakowo prawdopodobne. Zdarzenie A∪B =
712, a A∩B =
14. Oblicz
prawdopodobieństwo P(A'∪B).
Doszedłem do tego, że P(A) = P(B) =
512 oraz P(A') = P(B') =
712, ale P(A'∪B) mi już
nie wychodzi, myślałem, żeby to rozpisać P(A'∪B)=P(A')+P(B)−P(A'∩B), ale chyba to jest źle. Z
diagramu wyszło mi zupełnie inaczej, bo rozumiem, że tak diagram P(A'∪B) wygląda jak na
rysunku
czerwony − A', granatowy to B.
Czyli wyszło mi P(A'∪B)=P(A')+P(A∩B)=
1012, ale to chyba źle. Mógłby ktoś zrobić, bo nie
wiem jak to zaznaczyć.