pomoc w rysunku
kasprzak: dana jest funkcja okreslona wzorem f(x)=|log
2|x||
a) narysuj wykres funkcji
dziekuje i pozdrawiam
7 mar 18:20
Hajtowy: Na gotowca nie licz
7 mar 18:20
kasprzak: licze na pomoc w narysowaniu wykresu
7 mar 18:23
Marcin: f(x)=log2x potrafisz narysować?
7 mar 18:23
kasprzak: tak
7 mar 18:25
pigor: ..., np. krok po kroku tak:
1) narysuj wykres funkcji
y=log2x ;
2) odbij go symetrycznie do osi OY i otrzymujesz wykres funkcji
y=log2|x|;
3) odbij część wykresu spod osi OX symetrycznie względem tej osi ;
4) wszystko co masz na lub nad osią OX , to twój wykres funkcji f
danej wzorem
f(x)= |log2|x||, której
D= R \ {0}, Z.W.= R+ U {0}. ...
7 mar 19:08