Prawdopodobieństwo zdarzenia
Matejko: Prawdopodobieństwo zdarzenia A jest trzy razy mniejsze niż prawdopodobieństwo sumy zdarzeń A i
B oraz pięć razy większe niż prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń A i B. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia przeciwnego do zdarzenia A, jeżeli prawdopodobieństwo zdarzenia B
wynosi 0,55.
3P(A)=P(AUB)
P(A)=5P(A∩B)
P(B)=0,55
3P(A)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
P(A)=5P(A∩B)
P(A∩B)=15P(A)
2P(A)=0,55−15P(A) i dalej nie wychodzi proszę o pomoc
7 mar 14:21
7 mar 14:27
Matejko: lol zamiast przez 5 mnożyłem przez 11 xd dzięki
7 mar 14:34