logarytmy
human.: Wiadomo, że 49 log 2=a oraz 49 log 6=b . Zatem 7 log 48 jest równy
a) 6a + 2b B. 4ab C. 12ab D. 3a + b
poprosze z rozwiązaniem
7 mar 13:29
Patronus:
| | 49log6 | | 49*3*log2 | |
7 log 48 = 7 log (6*8) = 7 (log6 + log(23) = 7 ( |
| + |
| ) = |
| | 49 | | 49 | |
| | b | | 3a | | b | | 3a | | 3a+b | |
7*( |
| + |
| ) = |
| + |
| = |
| |
| | 49 | | 49 | | 7 | | 7 | | 7 | |
Czyli wyszło że nie ma takiej odpowiedzi, chyba że coś źle przpisałeś
7 mar 13:40
Aerodynamiczny: Dobra odp to a, ktos juz robil wczesniej tu to zadanie.
7 mar 13:42
J: zadanie było podobne.
Wiadomo, że log49 2 = a oraz log49 6 = b. Zatem log7 48 jest równy :
a. 6a+b b. 4ab c. 12ab d. 3a+b
7 mar 13:51