28 paź 20:14
Eta:
Można !
| | −Δ | |
yw= |
| ............ lub ..... yw = f( xw)
|
| | 4a | |
co kto woli

Jakub podał y
w = f( x
w)
28 paź 20:19
dorka: a mi nie wychodzi jak tak obliczam


mógłby ktoś obliczyć tym sposobem
28 paź 20:26
Eta:
Podaj ten trójmian

bo nie wiem , o który chodzi?
28 paź 20:27
dorka: y= −2x
2 +6x + 7... o to chodzi
28 paź 20:30
dorka: ok, już wiem gdzie robiłam błąd

wszystko ładnie wychodzi

dzięki
28 paź 20:37
Eta:
x
w =
−b2a=
−6−4=
32
y
w= f(
32)= −2*
94+6*
32+7 = −4
12 +9 +7=11
12
y
w =
−Δ4a Δ= 92
y
w =
−92−8= 11
12
Jasne? ... już
28 paź 20:37
dorka: tak, z przyzwyczajenia liczyłam pierwiastek z delty


dzięki
28 paź 20:41