matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wymierne
Oficer:
mam problem z tym przykładem, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
9
= 2x
2
+ 3
x+3
6 mar 23:25
Sierżant:
x≠ −3 2x
3
+6x
2
+3x+9=9 x(2x
2
+6x+3)=0 rozkaz .... dokończ
6 mar 23:36