nierownosc
Loyal-Wawa: 16x2 − 8x + 1 > 0
6 mar 21:13
Piotr:
(4x − 1)2 > 0
dokoncz
6 mar 21:17
Loyal-Wawa:

x =
14
6 mar 21:23
Antek:

Dla x=0,25 to (4x
2−1)
2 =0 a masz miec >0 to jaki bedzie wobec tego przedzial gdzie ta
funkcja jest >0 ?
6 mar 21:27
Loyal-Wawa: x ∊ R
6 mar 21:28
Antek: Byloby tak gdyby ten wykres lezal nad osia OX a zauwaz ze wykres ten ma punkt wspolnyx=0,25
z osia Ox gdzie wartosc tej funkcji dla tego xsa =0 a ma byc >0 wiec jakie bedzie
rozwiazanie ?
6 mar 21:32
6 mar 21:41
Loyal-Wawa: x ∊ (1/4, + ∞)
6 mar 21:52
Piotr:
| | 1 | |
nie. oto rozwiązanie x∊R\{ |
| } |
| | 4 | |
6 mar 21:54