Zapisz w postaci potęgi liczby 2
MAtFiz: 6√2 * 163/4 * 323/2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−=
√36 * 256√2
28 paź 19:35
Eta:
Omg..... znowu to samo ( leniuch z Ciebie

32 = 16*2
√36= 6 ...... to nawet przedszkolak wie

256= 16
2
skracasz 6
√2 w liczniku i mianowniku
otrzymasz:
| 163/4* 323/2 | | 163/4*163/2*23/2 | |
| = |
| =......dokończ |
| 256 | | 162 | |
28 paź 19:43
Eta:
następnie pamiętaj .,że 16= 24
i podaj wynik w postaci potęgi 2
28 paź 19:45
MAtFiz: ale jak to sie tak skróciło od 256 oderwał się pierwiastek?
28 paź 19:57
28 paź 20:09
MAtFiz: zwracam honor
28 paź 20:19